Over


Het ontstaan van Be Yourself Beauty

Allereerst zal ik me voorstellen, ik ben Marieke Haans, geboren op 12 januari 1981.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als kind zijnde heb ik altijd geroepen dat ik een eigen winkeltje wilde. Urenlang speelde ik met mijn zus winkeltje en we hadden de grootste fantasieën over een eigen dierenarts praktijk. Ook een carrière als archeoloog vonden mijn zus en ik het geweldigste plan dat we hadden. Urenlang ploegden we de tuin om op zoek naar grootse schatten.

Tot mijn twaalfde wilde ik dierenarts worden, tot het moment dat onze kat ziek werd. Zo erg vond ik het ,dat ik meteen die carrière voorbij liet gaan.

 

Op de middelbare school had ik geen idee meer wat ik wilde, toen zag ik in een programma van Oprah Winfrey over een visagist Kevyn Aucoin, met een paar simpele technieken plamuurde hij een gezicht vol met schmink en het resultaat was fantastisch. Urenlang knipte ik alle knipsels uit de bladen op zoek naar tips over de huid en make-up. Ik was verkocht, mijn missie was duidelijk, ik ga visagiste worden.

 

Op school kreeg ik het advies om een opleiding tot schoonheidsspecialiste te gaan volgen om zo al een goede basis te hebben voor de visagie wereld. Eigenlijk was er in die tijd bijna niemand die voor dat beroep ging kiezen dus adviezen daarover al helemaal niet.

Toen ik op school tegen mijn klasgenoten zei dat ik schoonheidsspecialiste en visagiste wilde worden lachten ze me heel hard uit. Ik was een klein kind, met extreem overgewicht, pluizig haar en misschien een beetje een gekke kleding keuze. Maar ik heb me nooit van mijn plan af laten brengen hoe hard mijn klasgenoten me ook uitlachten. Pesten doen ze overal en ik ben vol blijven houden, de aanhouder wint uiteindelijk altijd!

 

Na mijn middelbare school ging ik naar Roc Eindhoven, naar de schoonheidsspecialiste opleiding. In deze 3 jaar durende opleiding heb ik mijn diploma behaald, daarnaast heb ik tijdens deze opleiding een 2 jarige pedicure opleiding gedaan en behaald, ondernemersdiploma en parfumerie diploma.Tijdens deze opleiding ben ik gaan bellen, speuren, tv programma's volgen over make-up om een opleiding te vinden. Er waren toen nog niet zoveel opleidingen op dat gebied.

 

Uiteindelijk zag ik op tv iemand die de opleiding visagiste bij Studio Bessels had gevolgd. Zo ben ik terecht gekomen in de visagie, grime, special effects en haarstyling wereld. Tijdens deze 4 jarige opleiding heb ik in een kledingzaak gewerkt, want meteen een salon beginnen zag ik op 18 jarige leeftijd nog niet zitten. Ik mocht stage lopen bij de tv en voor fox, wat een geweldige tijd was dat. Een studie waar ik veel tijd, energie, bloed, zweet en tranen in heb gestoken. Het was het meer dan waard, het was een strenge maar rechtvaardige opleiding, je werd klaar gestoomd voor de professionele tv, film en theater wereld.Tijdens de opleiding konden we bij diverse producties in theater en film onbetaalde stages lopen, helaas zou dat en koste gaan van mijn hele sociale leven en zou ik alles moeten opgeven voor een stage, waar niet eens zeker was dat je daarna een baan zou hebben. Dat risico durfde ik niet te nemen en ben bij mijn toen huidige baas blijven werken.

 

In dat jaar dat ik daar werkte ging ik me oriënteren op wat ik echt wilde gaan doen. De conclusie was voor mezelf beginnen met een schoonheidssalon en pedicure salon. Eerst heb ik nog een jaar bij een schoonheidssalon gewerkt als werknemer om zo weer wat cursussen en bijscholing te volgen. En om te kijken of ik nu wel klaar was voor het vak. Visagie en grime ben ik altijd blijven doen bij amateur theater producties, fotoshoots en bruids make-up.

 

Be Yourself Beauty is op 2 februari 2007 opgericht. De naam komt van het idee, dat je altijd jezelf moet blijven en echte schoonheid van binnen komt. Met pedicure, schoonheidsbehandelingen, manicure, visagie etc kan je de mooie punten accentueren en er verzorgt uitzien. Het is ter ondersteuning van je mooie zelf, je ik, je  echte schoonheid.

Als eerste ben ik gestart als ambulante pedicure, daar ben ik sinds 2010 helemaal mee gestopt. Het werk was niet meer te combineren met mijn werk in de salon. Zo is Be Yourself Beauty ontstaan, in een mooie ruimte achter het huis van mijn ouders is de salon gevestigd. Vanuit de salon kijk je in de grote stadstuin die mijn ouders aangelegd hebben met veel liefde. Als alle planten in bloei staan en de zon hoog aan de hemel staat, lijkt het alsof je in een sprookje bent. Soms moet je risico’s durven nemen en als je iets echt wil, kan je alles bereiken wat je wil. Ook ben ik blij dat mijn ouders, zus en mijn vriend me altijd hebben gesteund, mede daardoor heb ik dit bereikt.

 

Home